Home iPod Classic

iPod Classic

De iPod Classic is voor de echte muziekliefhebbers. Met maar liefst 160GB aan opslagcapaciteit kun je hier echt al je muziek, video’s en foto’s op kwijt. De iPod Classic heeft een mooi 2,5 inch beeldscherm waarop je zelfs video’s kunt bekijken. Deze variant is met 103,5 bij 61,9 bij 10,5 mm en 140 gram een van de grootste en zwaarste iPods die verkrijgbaar zijn op de markt. Met de Classic kun je ongeveer 36 lang achter elkaar muziek luisteren en tot ongeveer 6 uur lang video’s bekijken. Lees de hele review voor meer informatie, prijzen, aanbiedingen en specificaties.

 

De iPod Classic is wat dikker en breder dan de iPod Touch en daardoor wat minder populair. De Classic maakt gebruik van het ‘Click Wheel’ waarmee je gemakkelijk door je muziek en dergelijke kan bladeren. De Cover Flow weergave maakt het nog gemakkelijker om sneller, tussen je 160GB aan muziek, het juiste nummer te vinden.

Verschillende varianten

De enige keuze die je dient te maken als je voor de iPod Classic kiest is de kleur. De opslaggigant is verkrijgbaar in de kleuren lichtgrijs (zilverachtig) of donkergrijs. Beide varianten hebben 160Gb aan opslag geheugen, het Click Wheel, de Cover Flow en het 2,5 inch beeldscherm.

Prijs vergelijken

In onderstaande tabel hebben wij alle beschikbare partijen uit de markt weergegeven waar je voordelig een iPod Classic kunt bestellen. De iPod Classic heeft een gigantische opslagruimte voor zijn formaat en is dan ook voornamelijk gericht voor de mensen die net niet die selectie van muziek, video’s en foto’s kunnen maken zodat het op minder opslaggeheugen past. Bekijk en vergelijk hier de verschillen tussen alle iPod varianten. Voor meer informatie en specificaties ga je naar deze pagina.

Audioboeken en podcasts

Naast dat je op de iPod Classic heerlijke muziek kunt luisteren en video’s kunt bekijken is het ook mogelijk om audioboeken en podcasts op het apparaat te zetten. Zo is het dus mogelijk om nieuwe boeken voorgelezen te krijgen via je iPod en podcasts te bekijken als je onderweg of thuis bent. De iPod Classic is daarmee echt een multifunctioneel apparaat welke het alleen moet afleggen tegen de iPod Touch.

Verschil met de Nano

De belangrijkste verschillen tussen de iPod Classic en de iPod Nano zijn het formaat (de Classic is 3x zo hoog en bijna 1x zo breed) en de opslag mogelijkheid (160GB tegen 16GB). Een positief kenmerk van de Nano is dat deze een FM tuner heeft die de Classic niet heeft. Voor beide varianten is dus wat te zeggen en je zult zelf de keuze moeten maken welke iPod het beste bij jou past. Bekijk hier alle verschillen tussen de iPod varianten.