Home iPhone 4S

iPhone 4S

De iPhone 4S is de directe opvolger van de iPhone 4. De 4S variant werd op 5 oktober 2011 gelanceerd door de nieuwe Apple topman Tim Cook. Velen onder ons hadden de lancering van de iPhone 5 verwacht, echter hier moeten we dus nog een jaartje op wachten. De meest belangrijke wijzigingen aan de iPhone 4S zijn de A5 Dual Core chip, de 8 megapixels camera voor haarscherpe foto’s en HD video’s, iOS 5, (nieuwe mobiele besturingssysteem) en iCloud. De rest van de functionaliteiten kende we al van de iPhone 4. Bekijk op deze pagina de gehele review van de iPhone 4 inclusief extra informatie, specificaties, prijzen en aanbiedingen.

Nieuwe chip die de smartphone vele malen sneller maakt

De iPhone 4S heeft de reeds bekende A5 Dual Core chip gekregen. Deze werd als eerste geïntroduceerd met de komst van de iPad 2. De iPhone 4S heeft volgens Apple door de nieuwe chip twee keer zoveel power en is ongeveer zeven keer zo snel als zijn voorganger. Het is een razendsnelle smartphone geworden en de chip werkt ook zeer efficiënt, waardoor de batterij langer meegaat.

De nieuwe 8 megapixel camera

De camera’s op de iPhone 4S zijn ge-upgrade van een 5 megapixel camera (iPhone 4) naar een 8 megapixel camera. Met deze camera kun je HD video’s maken in 1080p kwaliteit. Laat staan dat de foto’s super scherp worden door een aantal nieuwe functies. Zo heeft de camera een verbetering gekregen aan de lens, sensor en het wit-balans. Hierdoor kun je voortaan met veel minder licht scherpe en kwalitatieve foto’s schieten. Heb je dus ook geen fotocamera meer nodig… of beledig ik nu een aantal hobbyisten met deze opmerking?

Slimme smartphone

Een van de meest spraakmakende veranderingen aan de iPhone 4S is Siri. Siri is een programma dat ervoor zorgt dat je tegen je iPhone kunt praten en opdrachten kunt geven. Zo kun je door tegen je iPhone te praten sms berichten versturen, replyen op emails, afspraken in je agenda zetten en nog veel meer. Echt een briljante toevoegen aan de smartphone.

iOS 5 – het nieuwe besturingssysteem van Apple

iOS 5 brengt maar liefst 200 nieuwe functies naar de iPhone 4S waaronder iMessage, Twitter integratie, Notification centre, Photos en Reminders. iMessage gaat de concurrentie aan met WhatsApp. Het is inderdaad een gratis chat systeem waarmee je met andere iPhone gebruikers gratis kunt chatten over WiFi. De Twitter integratie zorgt ervoor dat je eigenlijk altijd en overal, waar je ook bent in de iPhone 4S kunt twitteren. Dus je bent online op een bepaalde website en ziet iets leuks, dan is er nu een button geplaatst waarmee je dat direct kunt twitteren naar al je followers. Idem dito met foto’s, video’s, mappen, locaties etc. Het notificatie centre is een soort dashboard waarin alle belangrijke zaken voor jou in worden weergegeven. Stel je voor, je opent de iPhone 4S in de ochtend en ziet meteen je laatste email berichten, smsjes, facebook activiteiten, reminders en dergelijke in een overzicht staan. Wij zeggen, lekker handig!

Photos en reminders

De functie ‘Photos’ zorgt ervoor dat je voortaan op de iPhone 4S foto’s kunt bewerken. Het blijven natuurlijk wel simpele bewerkingen, maar het is toch heel gemakkelijk. Zeker als jij, net zoals ik, zo’n persoon bent die zijn of haar foto’s toch nooit meer bewerkt als ze eenmaal op de MacBook staan. Je kunt foto’s uitsnijden, draaien, de kwaliteit verbeteren en rode ogen verwijderen met de applicatie. De naam ‘reminders’ zegt precies wat deze nieuwe functie doet, je kunt hierin namelijk een lijst met dingen die je nog moet doen neerzetten inclusief onderwerp, tekst, datum en je kunt zelfs deadlines zetten voor bepaalde reminders.

iCloud is het nieuwe SaaS

Oh wat is het fijn, om altijd en over gesynchroniseerd te zijn! iCloud zorgt ervoor dat alle gegevens op al je Apple apparaten gesynchroniseerd worden. Hierdoor kun je dus gewoon je iPhone 4S, iPod of iPad aansluiten op je MacBook Pro of iMac en op alle apparaten hetzelfde hebben staan. Dit is niet heel erg sexy maar wel heel erg gemakkelijk. iCloud synchroniseert onder andere de muziek, foto’s, applicaties, email, contacten, kalenders, documenten en video’s.

iPhone 4S prijzen en aanbiedingen

De iPhone 4S is te koop als los toestel en in combinatie met een abonnement. In onderstaande overzichten tonen wij eerst alle aanbieders van de iPhone 4S in combinatie met een abonnement. Door op het logo te klikken word je direct naar de iPhone 4S pagina met prijzen gestuurd. Het tweede overzicht geeft de aanbieders van een los iPhone 4S toestel weer.

iPhone 4S in combinatie met een abonnement

iPhone 4S los toestel kopen

Kijk voor de andere specificaties op Apple.nl of ga naar de iPhone 4 pagina.